19 nov. 2014

CV-ul - biletul tau de trecere!




CV-ul trebuie sa convinga angajatorul sau reprezentatul acestuia sa te invite la interviu.
Ca atare, CV -ul trebuie sa fie concis, convingator si sa accentueze partile care il intereseaza cel mai mult pe angajator.
Tine minte: in general, angajatorul nu are mai mult de 30-45 secunde in care sa se uite peste CV, timp in care trage o concluzie. Tocmai de aceea trebuie sa-i dai informatia necesara, intr-un format cat mai usor de citit.
Cum completezi CV-ul:

Numele - se scrie cu un font mai mare, eventual chiar diferit de restul continutului.
Obiectivul profesional - vine imediat dupa nume. Va contine maximum doua fraze, iar fiecare fraza are va avea 2 randuri. va cuprinde: domeniul in care vrei sa lucrezi, genul de companie in care vrei sa lucrezi, beneficiile pe care doresti si poti sa le aduci companiei, ceea ce iti doresti tu de la compania in care vrei sa lucrezi. 
Experienta - este ceea ce cauta angajatorul si ceea ce-l poate convinge ca esti capabil sa obtii rezultate bune.
         Se incepe cu perioada de lucru care va contine anul si luna de inceput si de final al unui job. Se mentioneaza numele companiei si locatia in care ai lucrat. Se trece apoi numele pozitiei pe care ai ocupat-o (cu functia Bold). Intr-o fraza sau maximum doua, se trec responsabilitatile pe care le-ai avut.
         Sub responsabilitati se trec apoi informatiile esentiale: rezultatele obtinute, introduse fie de cuvantul “Rezultate”, fie de cuvantul “Realizari” - recomandat este sa fie completate in format italic.
Alte informatiiv - sunt detaliate mai jos in ordinea in care ar trebui sa fie completate in CV:
Educatia - vei include , in ordine cronologica, dar descendenta, urmatoarele: pregatirea formala sau de specialitate, studiile superioare, liceul.Specialitatea trebuie mentionata. Tot aici se includ diverse traininguri, cursuri profesionale urmate.
Limbi Straine - se trec in urmatorul format: limba, nivelul la care o poti vorbi si nivelul la care o poti citi si scrie. Nu este indicat sa te supraevaluezi!
Alte activitati sau asocieri profesionale / sociale - se trec asociatiile in care esti membru sau acreditarile obtinute din partea unei organizatii, inclusiv activitatea de voluntariat.
Hobby-uri - se mentioneaza cele care pot fi sustinute de exemple concrete si recente. Este de evitat mentionarea “cititul” daca nu ai mai pus mana pe o carte de un an. Daca poti sa alegi hobby-urile si in functie de cerintele postului, cu atat mai bine.
Totul CV nu trebuie sa aiba mai mult de 2 pagini.
Datele de contact. Acestea se pot trece pe fiecare pagina ca foot-note.
Trimiterea CV -ului
Cei mai multi candidati trimit CV-ul prin fax, prin email sau prin completarea unui formular online.
Poti incerca si sa mergi direct la compania unde iti vei depune CV-ul. Vei aborda cu grija si mare diplomatie insa personalul acesteia pentru a nu deranja.
Poti trimite CV-ul prin posta clasica. Un plic si o hartie pe care iti printezi CV-ul face o impresie foarte buna.

Nu folosi CV-uri completate pe site-uri de recrutare pe care apoi sa le atasezi in email-uri.
Cum ramane cu scrisoarea de intentie?
De regula, aceasta nu este citita pana cand CV-ul nu trece de testul de 30 de secunde dupa care sa fie “admis” in categoria celor de citit cu atentie. Iti recomand sa folosesti un format simplu, concis si care se poate adapta usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu