Companiile ar trebui sa se „degreveze“ de serviciile care nu reprezinta activitatea lor de baza, din care scot profit, si sa externalizeze o parte din activitatile din departamentele-suport, pentru ca astfel isi scad cheltuielile, isi minimizeaza riscurile în cazul unor controale si se asigura de confidentialitatea datelor despre salariati .
De ce externalizare?
Un angajat intern sau o echipa care se ocupe cu salarizarea si gestionarea resursele umane implica anumite costuri. Pe langa salariul brut ce trebuie platit de catre companie, un angajat implica si multe alte costuri: concedii, IT, curatenie, chirie, mobilier, consumabile, diverse traininguri, in timp ce externalizarea nu implica decat pretul negociat in contract si nimic mai mult.Daca veti pune in balanta toate aceste aspecte si le veti compara cu simplitatea unui contract de servicii de salarizare si resurse umane, o cheltuiala in totalitate deductibila, la un pret foarte avantajos, cu siguranta veti lua in considerare aceasta varianta.
In prezent, companiile mici isi externalizeaza procesele de administrare personal, recrutare, salarizare pentru a eficientiza costurile alocate acestei arii. De asemenea, companiile mari se indreapta spre acest gen de servicii cu scopul de a-si creste eficienta in domeniul principal de activitate, nemaifiind nevoite sa investeasca in sustinerea unor activitati secundare. Externalizarea nu mai este o optiune, ea devine tot mai mult o necesitate.
Avantajele externalizarii serviciilor de Resurse Umane
Reducerea costurilor - acesta nu este singurul motivul pentru externalizare, dar cu siguranta este cel mai important. Externalizarea transforma cheltuielile variabile in cheltuieli fixe, lasindu-ti capitalul pentru a fi investit in alta parte din afacerea ta. Cresterea eficientei - consta in faptul ca efortul companiei este concentrat in segmentul de activitate principala neinvestind in sustinerea activitatilor secundare cum sunt si cele de resurse umane.Reducerea cheltuielilor cu forta de munca - angajarea si dezvoltarea personalului in acest domeniu poate fi foarte costisitoare, iar uneori angajatii nu se ridica la nivelul de performanta al asteptarilor.
Eficientizarea activitatii principale a afacerii - orice companie are resurse limitate si fiecare manager are timp si atentie limitate. Externalizarea iti ajuta afacerea sa se concentreze nu pe activitati periferice cu domeniul de activitate, ci spre munca ce serveste direct clientul, ajutand managerii sa isi stabileasca mai clar obiectivele.
Nivelul la care actioneaza - multe companii mici nu isi permit sa isi masoare puterile interne cu cele ale companiilor mari. De aceea o firma furnizoare de astfel de servicii poate ajuta o firma mica sa performeze ca si una mare prin calitatea serviciilor pe care le ofera.
Reducerea riscului - orice afacere si activitate presupun si un anumit risc. O companie de externalizare isi asuma riscul in locul tau, actionand astfel incat sa se evite riscul in aria sa de competenta.
Avantajul tehnologiei de ultima ora - traim intr-o lume a informatiei tehnologice si implementarea si gestionarea cu success a oricarui proces de resurse umane se bazeaza pe tehnologie. Pe masura ce compania creste, va fi necesar upgrade-ul sistemelor in-house de resurse umane, un efort cu adevarat costisitor si consumator de timp. In acest context, externalizarea ofera un mijloc pentru companii de a accesa cele mai recente tehnologii fara povara investitiilor ridicate. Furnizorul vostru de servicii de resurse umane isi va asuma intreaga responsabilitate pentru hardware, software, integrare, mentenanta si upgrade al sistemului .
Asigurarea continuitatii si reducerea fluctuatiei de personal - Fluctuatia de personal este unul dintre cele mai mari provocari pentru organizatiile de astazi. Costul acestui fenomen pentru companii este de pana la 40% din profitul anual. Iar unele functii ale departamentului HR pur si simplu nu isi pot inceta activitatea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu