27 feb. 2015

Sanatatea noastra - cateva cai simple de a o mentine!

Din dorinta de a fi cat mai eficienti in munca noastra, de multe ori uitam de sanatatea noastra si ajungem ca aceasta sa ne fie afectata.
De ce sa nu excelam in ceea ce facem, dar sa ne mentim si sanatosi?
Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in practica de acum pentru a-ti mentine si/sau imbunatati sanatatea:

1. Dormi 8 ore pe noapte!
 
2. Planifica-ti vacante pentru urmatorii 3 ani! Conform unui studiu realizat in cadrul Universitatii New York reiese ca oamenii care isi planifica vacantele an de an isi reduc riscul de a muri de boli cardiovasculare. Asa ca viseaza la locurile in care vrei sa mergi!

3. Fa curat pe birou! Prea multe hartii si dezordine pe birou pot contribui la stresul tau. Daca iti pastrezi biroul organizat, iti va fi mai usor sa te concentrezi. 

4. Inchide televizorul! Studiile arata ca oamenii care se uita mai putin de 2 ore pe zi la televizor, in medie, au presiunea sangelui, tensiunea mai scazuta. Bineinteles ca te poti uita la emisiunile preferate, la un fim bun, la un meci, dar uitandu-te mai putin la televizor ai timp de alte activitati, cum ar fi sa faci exercitii fizice, sa iti inveti copiii sa joace fotbal, sa descoperi un nou hobby.
 
5.Descopera ce probleme medicale au existat in familie! Daca stii ca boli ca diabetul, tensiunea, atacuri de inima au omorat membri din familia ta, testeaza-te pentru a preveni sau a imbunatati problemele. Mostenirile genetice sunt pur si simplu mostenite. De cele mai multe ori, dieta potrivita si un stil de viata sanatos poate preveni problemele medicale care cauzeaza decese timpurii.

6. Ia-ti copiii la o plimbare cu bicicleta! Iti va oferi beneficii sanatoase tie si va incuraja distractia si exercitiile sanatoase ale copiilor tai. De asemenea, iti permite sa ai parte de ceva timp fara stres.

7. Fa exercitii in timp ce stai pe scaun! Stai cu spatele drept, fara sa il lipesti de spatarul scaunului. Foloseste muschii abdominali pentru a te mentine in pozitie dreapta. Incordeaza diferite grupe de muschi ale abdomenului, bratelor, picioarelor.
 
8. Ofera-te voluntar! Studiile arata ca cei care fac ceva voluntar la munca cel putin o data pe saptamana, sunt mai putin tensionati decat cei care nu fac voluntariat. 

9. Vizualizeaza o scena sau un peisaj placut din trecutul tau!

10. Daca poti, ia masa la restaurant fara desert! Vei plati mai putin, vei manca suficient, fara sa te supraincarci, si nu vei manca multe zaharuri si grasimi nesanatoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu