25 feb. 2015

Gaseste fericirea la locul de munca!


Iata cativa factori care te pot ajuta sa gasesti fericirea la locul de munca

1.  Alege sa fii fericit la locul de munca

Fericirea este, de cele mai multe ori, alegerea noastra! Este alegerea ta sa fii fericit la locul de munca. Suna simplu? Da. Doar ca, de multe ori, simplitatea este greu de pus in practica.
Gandeste pozitiv despre munca ta, concentreaza-te pe aspectele placute, evita oamenii negativi si barfele, gaseste colegi care iti plac si petrece timp cu ei. Alegerile tale la serviciu definesc experienta ta.
Asadar, poti alege sa fii fericit la locul de munca!

2.  Fa ceva ce iti place in fiecare zi

Poti sau nu sa iubesti actualul tau job? Poti sau nu sa crezi ca poti gasi ceva ce iti place la actualul tau job?
Arunca o privire asupra ta, asupra indemanarilor si intereselor tale si gaseste zilnic cate ceva ce iti face placere in activitatea ta de la locul de munca. Daca vei face asa, jobul tau nu iti va mai parea atat de rau. Bineinteles, intotdeauna poti face ca jobul tau sa fie mai placut; daca nu, poti decide pur si simplu ca e timpul sa iti dai demisia si sa gasesti un nou job.

3.  Fii responsabil cu dezvoltarea ta profesionala si personala

Foarte multi angajati se plang ca sefii lor nu fac suficient pentru dezvoltarea lor profesionala. 
Cel mai mare interes pentru dezvoltarea profesionala il ai chiar tu! Tu ai de castigat cel mai mult. Fii responsabil de propria dezvoltare, urmareste-ti propriile scopuri! O sa ai doar de castigat daca actionezi in acest sens si vei avea doar de pierdut daca nu faci nimic!

4. Asuma-ti responsabilitatea de a sti ce se intampla la serviciu

Oamenii se plang ca nu primesc suficiente informatii despre ceea ce se intampla cu compania, cu proiectele departamentelor lor sau cu colegii lor. Ei sunt pasivi si asteapta ca seful sa le ofere aceste informatii. Seful este insa foarte ocupat si nu stie ca tu nu ai suficiente informatii.
Cauta singur informatiile care te ajuta sa lucrezi eficient! Poti cere, de exemplu, sa aiba loc o sedinta saptamanala cu cei din conducere in care sa adresezi intrebari si sa afli informatiile de care ai nevoie.
Tu esti responsabil cu informatiile pe care le primesti!

5.  Cere des feedback

Ti-ai spus vreodata "Seful meu nu mi-a dat niciodata vreun feedback, asa ca nu stiu cum ma descurc." ? Recunoaste ca stii exact cum te descurci. Mai ales atunci cand stii ca iti faci treaba bine si ai rezultate bune in munca ta, vrei doar sa auzi cum esti laudat.
Daca nu gandesti pozitiv in privinta rezultatelor muncii tale, incearca sa o imbunatatesti. Cere feedback sefului tau direct, vorbeste cu clientii tai, cere parerea colaboratorilor tai directi.
Esti unicul responsabil de dezvoltarea ta!

6.  Fa doar promisiuni pe care le poti pastra

Una dintre cele mai serioase cauze ale stresului si nefericirii la munca este esecul in a-ti duce la bun sfarsit toate angajamentele. Majoritatea angajatilor isi petrec mult timp invocand scuze pentru neducerea la indeplinire a angajamentelor si facandu-si griji de consecintele ce apar in loc sa duca la indeplinire promisiunile si responsabilitatile.Creeaza un sistem si planifica-ti activitatile, astfel incat sa reusesti sa iti indeplinesti toate angajamentele. Nu te oferi voluntar in cazul in care nu ai suficient timp. Daca, totusi, realizezi pe parcurs ca nu vei putea indeplini toate angajamentele, fa un compromis si cere ajutor si noi resurse sefului tau.
Nu stagna intr-o mare de angajamente neduse la bun sfarsit!

7.  Evita negativitatea

Sa alegi sa fii fericit la locul de munca inseamna sa eviti conversatiile negative, barfele, oamenii nefericiti pe cat de mult posibil. Indiferent de cat de pozitiv te simti, oamenii negativi au un impact profund asupra psihicului tau.
Poti continua sa canti in masina in drum spre munca - sau poti incepe sa faci asta :)

8.  Fa-ti prieteni

Sa iti placa si sa te simti bine in compania colegilor de munca, sunt semnele unei experiente de lucru pozitive si fericite. Cunoaste-ti colegii, apropie-te de ei! S-ar putea sa descoperi ca iti face mare placere compania lor.

Daca nici una din aceste idei nu functioneaza si nu va face fericit la locul de munca, este timpul sa iti reevaluezi angajatorul, jobul sau intreaga ta cariera. Nu vrei sa iti petreci viata facand o munca pe care o urasti, intr-un cadru care nu iti place. Majoritatea locurilor de munca si atmosfera de la ele nu prea se schimba, dar angajatii nefericiti tind sa se adanceasca innemultumire si neplacere.
Poti zambi in secret in timp ce iti petreci pauzele cautand un nou loc de munca. Va fi doar o chestiune de timp pana iti vei da demisia - cu un mare zambet pe fata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu