19 mai 2015

Un angajat de succes poate fi creat inca de la inceput! Ce ai de facut?

 


Integrarea unui angajat nou implica mai mult decat a face doar un anunt in companie. Pentru a-l ajuta sa se integreze cu succes, sunt necesari mai multi pasi de urmat dupa ce acesta accepta oferta de job. Daca vei urma acesti pasi, vei crea un angajat de succes.
  • Contacteaza noul angajat imediat ce accepta oferta de munca pentr a-ti exprima incantarea ca s-a alaturat echipei. Cel mai indicat ar fi ca acest telefon sa fie dat de managerul direct al noului angajat.
  • Trimite-i informatii despre beneficii si regulamentul angajatului mai devreme, astfel incat noul angajat sa le studieze cu lejeritate si sa poata adresa intrebari din prima zi de munca. Se poate sa existe mai multe documente importante pentru afacerea ta pe care va fi necesar sa i le aduci la cunostinta si pe care le poti trimite inainte de prima zi de munca pentru a le studia.
  • Daca exista un site al companiei, trimite-l noului angajat. Este important mai ales atunci cand exista sectiunea cu angajatii companiei pe acest site, astfel incat ii a cunoaste oarecum inainte de a incepe munca.
  • Trimite o scrisoare de bun-venit oficiala din partea Resurselor Umane. Aceasta ar trebui sa contina confirmarea anumitor informatii cum ar fi data inceperii activitatii in companie, ora la care se va prezenta in prima zi de munca, dress-code-ul la locul de munca, unde sa se prezinte, programul pe prima zi de lucru si alte detalii necesare pentry noul angajat.
  • Desemneaza un mentor pentru noul angajat, mult mai experinmentat, fara nici un fel de relatie cu acesta. Mentorul il va suna si vor stabili sa se intalneasca inca de la inceputul primei zile de lucru.
  • Pregateste-te pentru prima zi a noului angajat, avand totul aranjat pentru primirea lui. De exemplu, nu ii cere sa inceapa munca intr- saptamana in care seful lui direct nu este la serviciu. Pregateste-i computerul sau laptopul, instaleaza-i programele necesare, pregateste-i biroul si papetaria necesara, creaza-i cont de e-mail etc.
  • Poti decora biroul noului angajtor cu semne de bun venit, cu flori sau cu snack-uri. O cana cu logo-ul companiei sau alte obiecte personalizate il pot face pe noul angajat sa se familiarizeze mai repede.
  • Asigura-te ca prima zi are un program incarcat: intalnire cu mentorul sau seful departamentului, sedinte cu angajatii, activitati etc. Nu lasa ziua sa se iroseasca si sa nu contina nimic altceva decat hartii de la Resurse Umane.
  • Asigura-te ca noul angajat se intalneste din prima zi cu angajatii din departamentul Resurse Umane, astfel incat sa poata adresa intrebari despre beneficii s.a. HR-ul va coopera cu mentorul sau cu seful direct al acestuia si ii va spune care sunt nevoile noului angajat, ce vrea sa stie.
  • Programeaza masa cu colegii si noul angajat inca din prima zi a acestuia si asigura-te ca va avea cu cine sa ia masa in fiecare zi din prima saptamana de munca. Seful departamentului sau mentorul ar trebui, de asemenea, sa ia parte la aceste mese.
 Impresiile pe care si le formeaza noul angajat inca din primele zile de munca, vor avea un impact enorm asupra intregii experiente din companie.
Conteaza si merita foarte mult timpul si atentia acordate pentru a face primirea noului angajat pozitiva, afirmativa si incantatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu