9 mar. 2015

Fa zilnic aceste doua lucruri si vei avea succes in motivarea angajatilor tai

 
Oamenii sunt unica resursa a oricarei companii. Daca vei intelege acest lucru, vei crea un mediu de lucru care va intretine abilitatile pentru cresterea productivitatii, pentru cresterea stimei de sine si pentru dezvoltarea unor noi aptitudini si capacitati. Pentru a consolida aceasta crestere, ii vei recompensa pentru contributiile lor. Iubeste-i si ajuta-i sa creasca sau lasa-i sa plece catre alt angajator care va face acest lucru!

Iata cele doua "must do" de care trebuie sa tii cont pentru a motiva angajatii:

Respectul de sine

Oamenii care au un respect de sine crescut au sanse mult mai crescute de a se dezvolta la locul de munca. Ei isi asuma rscuri inteligente pentru ca au incredere in ideile si in competentele lor. Lucreaza foarte bine in echipa deoarece au incredere in abilitatea lor de a-si aduce contributia.
Cand avem incredere in abilitatea noastra de a gandi si de a actiona, putem persevera in situatii dificile. Rezultatul? Reusitele vor fi mai multe decat esecurile!
Un mediu de lucru motivant va schimba stima de sine a angajatilor. Oamenii simt ca inseamna mai mult, ca sunt mai capabili, mai competenti, mai apreciati, contribuie mai mult.
Asteptarile inalte ale unui supervisor, vor genera asteptari individuale mai mari ale propriei performante. 

Iata cateva idei despre cum sa cresti stima de sine a angajtilor:
  • Comporta-te ca si cum tu ai la randul tau o stima de sine foarte ridicata! Comportamentele tale, credintele, atitudinile si exemplele au un rol puternic pentru angajatii tai. Cum arati, vorbesti, te prezinti si te comporti reprezinta cel mai puternic mesaj trimis catre angajati.
  • Fii corect si cu integritate personala! Oamenii care simt ca pot spune adevarul fara a le fi teama, vor creste experimentand atat succesul, cat si esecul.
  • Ofera frecvent feedback pentru a consolida ceea ce oamenii fac bine si corect pentru a reusi sa imbunatateasca ceea ce fac.
  • Invata ce activitati ii fac pe angajati sa se simta bine si pozitivi! Maximizeaza oportunitatea lor de a contribui la aceste activitati.
  • Ofera sarcini care stimulează cresterea! Cere oamenilor sa faca mai mult fata de ceea ce au facut in trecut. Provoaca angajatii si negociaza obiective care pot fi atinse.
  • Ofera argumente pozitive, recompense si recunoastere pentru a consolida standardele si practicile in care cred angajatii tai si sunt capabili sa le realizeze.
  • Creeaza un mediu in care oamenii au stima de sine! Arata ca ai incredere sa le raportezi situatia companiei. Ocupa-te de angajatii care nu contribuie la efortul echipei si da-le ocazia sa reauseasca sau nu in implementarea ideilor noi.
  • Demonstreaza ca este in regula sa nu fie de acord cu supervizorul lor. Accepta implementarea ideilor noi, chiar daca ele difera de ale tale. Lauda-i cand ideile lor functioneaza si cere-le sa implementeze mai multe idei bune.
  • Expune-le asteptarile tale cat mai clar legat de performantele tuturor angajatilor si exprima-te sincer despre cum crezi ca pot atinge ei aceste standarde.
Dezvoltarea personala

Oportunitatea dezvoltarii personale este una din cele mai importante variabile in selectia personala si retentie. Trainingul si educatia in domeniul in care angajatul este interesat, este un factor cheie in retentia si motivarea angajatilor. Cel mai important este sa permiti angajatilor tai sa descopere ariile in care isi doresc educatie si training. 

Iata cateva idei care te pot ajuta sa cresti motivatia personalului tau:
  • Creeaza un plan de dezvoltare a performantelor pentru fiecare angajat si supervizor care sa fie revizuit trimestrial.
  • Ofera asistenta angajatilor pentru a-i ajuta sa isi indeplineasca planurile. Un exemplu ar fi sa monitorizezi topicurile despre care majoritatea angajatilor cauta informatii si sa oferi oportunitatea invatarii in aceste domenii.
  • Asigura-te ca supervizorii discuta cu angajatii trimestrial si ca oamenii fac progrese in privinta planurilor lor
  • Plateste cursuri, conferinte, carti si alte oportunitati de invatare pentru angajati. Cere-le angajatilor sa faca vizite regulate clientilor pentru a invata mai multe despre nevoile lor.
  • Citste carti sau vizualizeaza filme impreuna cu personalul. Discuta cu ei despre ce invata din ceea ce citesc si foloseste informatiile pentru a dezvolta idei noi.
  • Stabileste intalniri cu mai multe departamente sau cu doi manageri din departamente diferite. Vor fi utile pentru a invata angajatii despre afacerea ta.
  • Cere diversilor angajati sa reprezinte departamentul tau la intalnirile companiei. Angajatii isi vor largi perspectivele, se vor simti importanti si isi vor largi cunostintele in privinta afacerii tale.
  • Planifica activitati pentru angajati care sa le dezvolte abilitatile si sa ii ajute sa invete.
  • Ofera traininguri astefel incat angajatii sa invete despre toate joburile din domeniul lor de munca. Astfel vei creste flexibilitatea lor, dar si a ta in acelasi timp.
  • Elimina activitatile repetitive si nesolicitante zi de zi. Gandeste-te ce se intampla cu mintile, talentele, interesele si flexibilitatea oamenilor care fac asa. Oamenii tai merita ceva mai bun decat atat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu